Nieuwsbrief 001 - december 2011

Nieuwsbrief 001 - december 2011


 

Qigong bij borstaandoening

 

Qigong (Chinese yoga) wordt vaak toegepast bij problemen met de gezondheid. Dr. Nan Lu heeft een speciale serie Qigong-oefeningen ontwikkeld voor borstaandoeningen, bijv. als je vaak last hebt van gespannen/pijnlijke borsten, bij verhardingen, voor herstel na borstkanker, of als je borstkanker juist wilt voorkomen.  Putoshan heeft de oefeningen vertaald.
Lees verder ...

 
 

ONDERZOEKSNIEUWS

 

Acupunctuur verlicht overgangsklachten

 

Acupunctuur vermindert zowel lichamelijke als psychische overgangsklachten, denk hierbij bijv. aan opvliegers en stemmingswisselingen. Dat wordt nog eens extra relevant nu recent onderzoek heeft laten zien dat vrouwen veel langer dan gedacht last houden van typische "overgangsklachten" als opvliegers en nachtzweten.

Lees verder over acupunctuur en overgang | langdurige overgangsklachten

 
 

Chinese kruiden: effectief bij infertiliteit !

 

Australische onderzoekers hebben een aantal onderzoeken over de invloed van Chinese kruiden op vrouwelijke vruchtbaarheidsproblemen op een rij gezet. Hun conclusies zijn erg positief: Chinese kruiden zijn twee keer zo effectief als westerse vruchtbaarheidsmedicijnen, en ook effectiever dan IVF.  Door Chinese kruiden treedt dus in meer gevallen zwangerschap op. Wel wijzen de onderzoekers op het belang van een goede diagnose volgens de Chinese geneeskunst, zodat de kruiden kunnen worden toegespitst op de specifieke problemen van iedere individuele vrouw.
Lees verder ...

 
 

Dikke vader leidt tot
dochter met diabetes

 

Medische onderzoekers hebben voor het eerst (in dieronderzoek) een relatie aangetoond tussen het gewicht en het dieet van de vader op het moment van de bevruchting en het risico van het nageslacht op
diabetes. 
Lees verder ...

 

Zelfmassage met tennisballen

 

Sinds kort is op www.putoshan.nl een onderdeel met zelfhulp te vin- den: dingen die je zelf kunt doen om je gezondheid te verbeteren of een specifieke situatie aan te pak- ken. Een voorbeeld is Hotspot-therapie:  zelfmassage met tennisballen. Je hebt hiervoor twee tennisballen en een sok nodig.

 

Neem een tennisbal en duw deze zo ver mogelijk in de sok.

Maak vervolgens bovenop de tennisbal een knoop in de sok, plaats hierop de tweede tennisbal en sluit af met een knoop. Je massagehulpmiddel is hiermee klaar.

 

 

Ga nu op je rug op bed liggen, en leg de tennisballen bovenaan je rug, aan weerskanten van je ruggegraat. De knoop tussen de tennisballen zit nu dus onder je ruggegraat. Ontspan je en laat je lichaamsgewicht het werk doen: daardoor masseren de tennisballen als het ware je rug. Verplaats het hulpmiddel na 1 a 2 minuten een paar centimeter naar beneden, en werk zo langzamerhand je hele rug af. Dit werkt erg plezierig en ontspannend!

 

Een uitgebreide beschrijving van deze techniek, inclusief uitleg over de werking en een aantal varianten, vind je op www.putoshan.nl.
Lees verder...

 
 

Deze nieuwsbrief is een uitgave van Putoshan.

Je kunt de nieuwsbrief ook online in een browser bekijken.

Wil je de nieuwsbrief niet ontvangen? Je kunt je hier afmelden.

Ontvang je de nieuwsbrief liever op een ander mailadres? Meld je dan hier af en weer aan.

NUMMER 001 DECEMBER 2011

Eerste nieuwsbrief

Voor je ligt de eerste nieuwsbrief van Putoshan !   Het is de bedoeling dat de nieuwsbrief 3 a 4 keer per jaar zal verschijnen.

De nieuwsbrief geeft informatie over ontwikkelingen in de praktijk, en meldt een aantal relevante onderzoeksresultaten.

Denk je dat vrienden, familie of bekenden wellicht interesse hebben: ze kunnen zich aanmelden op www.putoshan.nl. Of stuur de nieuwsbrief door!

 

Bekijk de nieuwsbrief online op www.putoshan.nl

 
 
 

Jaar van de Draak

 
 

Op maandag 23 januari begint het jaar van de Water Draak. Van de 12 Chinese dierentekens wordt de Draak als het meest gunstig gezien. Een jaar van de Draak biedt dan ook veel goede mogelijkheden, vandaar dat Chinees Nieuwjaar in januari wereldwijd extra uitbundig gevierd wordt.

 
 
 

Ook in Groningen is dit het geval. Wushu/Kungfu Vereniging Bao Trieu Blijd organiseert op zondag 22 januari een grootse nieuwjaarsviering in Pathe met o.a. leeuwendans, drakendans en veel andere Chinese cultuur.  Warm aanbevolen!
Meer informatie...

 
 
 

Tibetfonds Dolma

 

China heeft in haar lange geschiedenis fantastische kennis voortgebracht; Putoshan maakt daar dagelijks dankbaar gebruik van. Maar helaas kent China ook andere kanten, denk aan de beperkte vrijheid van menings-uiting en de onderdrukking van Tibet. Putoshan heeft daarom besloten een deel van haar verdiensten te schenken aan een Tibetaans goed doel. De keuze is gevallen op Tibetfonds Dolma, een kleine organisatie die veel persoonlijke hulp geeft aan m.n. Tibetaanse vluchtelingen.
Lees verder... | Info over Dolma

 

Email built with AcyMailing